BASE FREE
Baza do produkcji lodów mlecznych. Łącząc produkt z odpowiednią pastą, stworzysz nowe, zaskakujące smaki. Wysokiej jakości bazy do lodów Fabbri ułatwiają uzyskanie lodów o idealnie miękkiej i kremowej konsysytencji. Zapewniają masie optymalną strukturę, poprawiają jej stabilność podczas przechowywania oraz powodują, że lody wolniej i równomierniej rozpuszczają się po podaniu. Mają również istotny wpływ na jakość i aksamitny smak. Nie zawiera glutenu. Należy pasteryzować w temperaturze 85oC. |
Certyfikat:
Skład produktu:
Glukoza, sproszkowana śmietanka, skrobia kukurydziana, półtłuste mleko w proszku, sproszkowane żółtka jaj, błonnik, sproszkowane chude mleko.
Wartości odżywcze w 100g/ml:
- Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 2050,00/489,00
- Tłuszcz (g) - 23,00
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 13,50
- Węglowodany (g) - 64,00
- w tym cukry (g) - 40,00
- Sól jako NaCl (g) - 0,20
- Błonnik (g) - 0,00
- Białko (g) - 6,50
Informacje dodatkowe:
- Opakowanie: Worek 1kg
- Numer produktu: 0021022