Baza do lodów Base Free

Baza do lodów Base Free do produkcji lodów mlecznych. Należy pasteryzować w temperaturze 85oC.

Baza nie zawiera glutenu. Łącząc bazę z odpowiednią pastą, stowrzysz nowe, zaskakujące smaki. Wysokiej jakości bazy do lodów Fabbri ułatwiają uzyskanie lodów o idealnie miękkiej i mremowej konsysytencji. Zapewniają masie optymalną strukturę, poprawiają jej stabilność podczas przechowywania oraz powodują, że lody wolniej i równomierniej rozpuszczają się po podaniu. Mają również istatny wpływ na jakość i aksamitny smak.

Certyfikat:

Zapytaj o produkt

Skład produktu:

Glukoza, sproszkowana śmietanka, skrobia kukurydziana, półtłuste mleko w proszku, sproszkowane żółtka jaj, błonnik, sproszkowane chude mleko.

Wartości odżywcze w 100g/ml:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 2050,00/489,00
  • Tłuszcz (g) - 23,00
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 13,50
  • Węglowodany (g) - 64,00
  • w tym cukry (g) - 40,00
  • Sól jako NaCl (g) - 0,20
  • Błonnik (g) - 0,00
  • Białko (g) - 6,50

Informacje dodatkowe:

  • Opakowanie: Worek 1kg
  • Numer produktu: 0021022