Baza CZEKOLADOWA GRAN FONDENTE
GRAN FONDENTE to baza do przygotowania lodów czekoladowych gorzkich. Można ją stosować na ciepło jak i na zimno. Najlepiej pasteryzować w 85oC. Wysokiej jakości baza do lodów Fabbri ułatwiają uzyskanie lodów o idealnie miękkiej i kremowej konsystencji. Lody nie twardnieją.
Certyfikat:
Skład produktu:
Kakao o niskiej zawartości tłuszczu w proszku (85%), emulgatory: E471, E473; maltodekstryny, zagęszczacze: E466, E412; ekstrakt ze słodu jęczmiennego, aromaty, sól.
Wartości odżywcze w 100g/ml:
- Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1671,00/397,00
- Tłuszcz (g) - 13,00
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 9,10
- Węglowodany (g) - 50,00
- w tym cukry (g) - 3,00
- Sól jako NaCl (g) - 0,77
- Błonnik (g) - 0,00
- Białko (g) - 20,00
Dozowanie:
100 g produktu na 1l mleka.
Informacje dodatkowe:
- Opakowanie: Worek 2,5kg
- Numer produktu: 0004505