Baza CZEKOLADOWA GRAN FONDENTE

GRAN FONDENTE to baza do przygotowania lodów czekoladowych gorzkich. Można ją stosować na ciepło jak i na zimno. Najlepiej pasteryzować w 85oC.  Wysokiej jakości baza do lodów Fabbri ułatwiają uzyskanie lodów o idealnie miękkiej i kremowej konsystencji. Lody nie twardnieją.

Certyfikat:

Kup w sklepie
Zapytaj o produkt

Skład produktu:

Kakao o niskiej zawartości tłuszczu w proszku (85%), emulgatory: E471, E473; maltodekstryny, zagęszczacze: E466, E412; ekstrakt ze słodu jęczmiennego, aromaty, sól.

Wartości odżywcze w 100g/ml:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1671,00/397,00
  • Tłuszcz (g) - 13,00
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 9,10
  • Węglowodany (g) - 50,00
  • w tym cukry (g) - 3,00
  • Sól jako NaCl (g) - 0,77
  • Błonnik (g) - 0,00
  • Białko (g) - 20,00

Dozowanie:

100 g produktu na 1l mleka.  

Informacje dodatkowe:

  • Opakowanie: Worek 2,5kg
  • Numer produktu: 0004505