KANDYZOWANY IMBIR
Imbir z kurkumą to jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, który działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwzapalnie. Udowodniono, że łagodzi stany zapalne tak samo skutecznie jak silne leki przeciwzapalne. Ma bardzo szerokie zastosowanie jako dodatek do niezliczonych ilości potraw, deserów, słonych przekąsek. Idealnie sprawdza się jako nadzienie do wszelkiego typu pralin. Równie wiele zastosowań ma także sam syrop, który wykorzystuje się jak dodatek do zimowej herbaty, drinków czy shaków oraz do nasączania biszkoptów. Produkt termostabilny, nie traci koloru i połysku oraz jest odporny na mrożenie. Jest źródłem unikalnego smaku, synonimem jakości i słodyczy.
Certyfikat:
Skład produktu:
Imbir kandyzowany (cukier, imbir) (40%), cukier, woda, syrop glukozowy, kwaśny kwas cytrynowy, ekstrakt z kurkumy (0,12%), ekstrakt z imbiru (0,10%), naturalnych aromatów pomarańczowych z innymi naturalnymi aromatami, koncentrat warzywny (słodki, ziemniak, jabłko, czarna marchewka), cukier karmelizowany.
Wartości odżywcze w 100g/ml:
- Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1180,00/278,00
- Tłuszcz (g) - 0,00
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 0,00
- Węglowodany (g) - 68,00
- w tym cukry (g) - 61,00
- Sól jako NaCl (g) - 0,05
- Białko (g) - 0,00
Dozowanie:
90 g produktu na 1 kg bazy.
Informacje dodatkowe:
- Opakowanie: Puszka 3,2kg
- Numer produktu: 0028349