Baza do lodów NEVEPANN BAVIERA 50

Fabbri Baviera 50 C to wyjątkowa baza. Produkt wymaga pasteryzacji w temp 65 - 85oC. Łącząc bazę z odpowiednią pastą, stworzysz nowe, zaskakujące smaki. Wysokiej jakości bazy do lodów Fabbri ułatwiają uzyskanie lodów o idealnie miękkiej i kremowej konsystencji. Zapewniają masie optymalną strukturę, poprawiają jej stabilność podczas przechowywania oraz powodują, że lody wolniej i równomierniej rozpuszczają się po podaniu. Mają również istotny wpływ na jakość i smak.

Certyfikat:

Zapytaj o produkt

Skład produktu:

Glukoza, sproszkowane chude mleko, emulgatory: E471, E473; stabilizatory: E466, E412; aromaty, sól

Wartości odżywcze w 100g/ml:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1559,00/368,00
  • Tłuszcz (g) - 4,00
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 3,20
  • Węglowodany (g) - 81,00
  • w tym cukry (g) - 79,00
  • Sól jako NaCl (g) - 0,66
  • Błonnik (g) - 0,00
  • Białko (g) - 2,00

Dozowanie:

35 g produktu na 1 kg bazy.

Informacje dodatkowe:

  • Opakowanie: Worek 2,5kg
  • Numer produktu: 0004225