Baza KAKAOWA FONDENTE BOLLO BLU

Półprodukt w proszku do przygotowania lodów kakaowych do stosowania na ciepło jak i na zimno. Wysokiej jakości baza do lodów Fabbri ułatwiają uzyskanie lodów o idealnie miękkiej i kremowej konsystencji. Produkt o dozowaniu 100g produktu na 1L mleka, do pasteryzowania w temepraturze 85oC.

Certyfikat:

Kup w sklepie
Zapytaj o produkt

Skład produktu:

Niskotłuszczowe kakao w proszku (60%), cukier, emulgator E471 (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych), maltodekstryny, stabilizatory: E466 (karboksymetyloceluloza sodowa), E412 (guma guar), sól, aromaty (mleko, soja).

Wartości odżywcze w 100g/ml:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1503,00/359,00
  • Tłuszcz (g) - 12,00
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 9,20
  • Węglowodany (g) - 39,00
  • w tym cukry (g) - 29,00
  • Sól jako NaCl (g) - 1,20
  • Błonnik (g) - 0,00
  • Białko (g) - 13,00

Dozowanie:

100 g/1L mleka.  

Informacje dodatkowe:

  • Opakowanie: Worek 2,5kg
  • Numer produktu: 0023405