Baza KAKAOWA FONDENTE BOLLO BLU
Półprodukt w proszku do przygotowania lodów kakaowych do stosowania na ciepło jak i na zimno. Wysokiej jakości baza do lodów Fabbri ułatwiają uzyskanie lodów o idealnie miękkiej i kremowej konsystencji. Produkt o dozowaniu 100g produktu na 1L mleka, do pasteryzowania w temepraturze 85oC.
Certyfikat:
Skład produktu:
Niskotłuszczowe kakao w proszku (60%), cukier, emulgator E471 (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych), maltodekstryny, stabilizatory: E466 (karboksymetyloceluloza sodowa), E412 (guma guar), sól, aromaty (mleko, soja).
Wartości odżywcze w 100g/ml:
- Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1503,00/359,00
- Tłuszcz (g) - 12,00
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 9,20
- Węglowodany (g) - 39,00
- w tym cukry (g) - 29,00
- Sól jako NaCl (g) - 1,20
- Błonnik (g) - 0,00
- Białko (g) - 13,00
Dozowanie:
100 g/1L mleka.
Informacje dodatkowe:
- Opakowanie: Worek 2,5kg
- Numer produktu: 0023405