NEUTRO SP
Stabilizator Fabbri Neutro to produkt o niskim dozowaniu.Najlepiej pasteryzować w 85oC. Produkt bezglutenowy. Łącząc bazę z odpowiednią pastą, stworzysz nowe, zaskakujące smaki. Wysokiej jakości bazy do lodów Fabbri ułatwiają uzyskanie lodów o idealnie miękkiej i kremowej konsystencji. Zapewniają masie optymalną strukturę, poprawiają jej stabilność podczas przechowywania oraz powodują, że lody wolniej i równomierniej rozpuszczają się po podaniu. Mają również istotny wpływ na jakość i smak.
Certyfikat:
Skład produktu:
Emulgatory (61%) (e471, E473), stabilizatory (39%) (E 401, E407, E410, E412, E466)
Wartości odżywcze w 100g/ml:
- Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 2190,00/532,00
- Tłuszcz (g) - 55,40
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 54,90
- Węglowodany (g) - 6,70
- w tym cukry (g) - 5,80
- Sól jako NaCl (g) - 0,52
- Błonnik (g) - 0,00
- Białko (g) - 1,60
Dozowanie:
5g produktu na 1 kg bazy
Informacje dodatkowe:
- Opakowanie: Worek 2kg
- Numer produktu: 0004506