NEUTRO SP

Stabilizator Fabbri Neutro to produkt o niskim dozowaniu.Najlepiej pasteryzować w 85oC. Produkt bezglutenowy. Łącząc bazę z odpowiednią pastą, stworzysz nowe, zaskakujące smaki. Wysokiej jakości bazy do lodów Fabbri ułatwiają uzyskanie lodów o idealnie miękkiej i kremowej konsystencji. Zapewniają masie optymalną strukturę, poprawiają jej stabilność podczas przechowywania oraz powodują, że lody wolniej i równomierniej rozpuszczają się po podaniu. Mają również istotny wpływ na jakość i smak.

Certyfikat:

Kup w sklepie
Zapytaj o produkt

Skład produktu:

Emulgatory (61%) (e471, E473), stabilizatory (39%) (E 401, E407, E410, E412, E466)

Wartości odżywcze w 100g/ml:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 2190,00/532,00
  • Tłuszcz (g) - 55,40
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 54,90
  • Węglowodany (g) - 6,70
  • w tym cukry (g) - 5,80
  • Sól jako NaCl (g) - 0,52
  • Błonnik (g) - 0,00
  • Białko (g) - 1,60

Dozowanie:

5g produktu na 1 kg bazy

Informacje dodatkowe:

  • Opakowanie: Worek 2kg
  • Numer produktu: 0004506