BLOND (KARMELIZOWANA BIAŁA CZEKOLADA)

Gotowa i prosta w zastosowaniu baza do lodów. Produkty z gamy SIMPLÉ  Gelato System to produkty do produkcji lodów rzemieślniczych i lodów typu soft dostępne w szerokiej gamie smaków. Przygotowanie lodów zajmuje niecałe 10 minut. Bazę Simplé Blond łączymy z wodą lub mlekiem. Dzięki bazom Fabbri, z łatwością przygotujesz sorbety, wykwintne desery mrożone i prawdziwe lody rzemieślnicze. Wysokiej jakości bazy do lodów Fabbri ułatwiają uzyskanie lodów o idealnie miękkiej i kremowej konsystencji. Zapewniają masie optymalną strukturę, poprawiają jej stabilność podczas przechowywania oraz powodują, że lody wolniej i równomierniej rozpuszczają się po podaniu. Mają również istotny wpływ na jakość i smak.  Produkt nie zawiera oleju palmowego i glutenu.

Certyfikat:

Zapytaj o produkt

Skład produktu:

Cukier, maltodekstryny, serwatka w proszku, glukoza, syrop glukozowy, proszek kakaowy (2,6%), koncentrat warzywny (marchew), naturalne aromaty (mleko), emulgatory E471 (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych), E472b (mono i diglicerydy k.t. estryfikowane k. mlekowym), skrobia kukurydziana, białko grochu, stabilizatory gumy guar, guma ksantanowa, sól.

Wartości odżywcze w 100g/ml:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1711,00/405,00
  • Tłuszcz (g) - 5,80
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 5,10
  • Węglowodany (g) - 85,00
  • w tym cukry (g) - 64,00
  • Sól jako NaCl (g) - 0,51
  • Błonnik (g) - 0,00
  • Białko (g) - 2,80

Dozowanie:

1 opakowanie Simple / 2,5 l mleka 

Informacje dodatkowe:

  • Opakowanie: Worek 1,25kg
  • Numer produktu: 0021083