Baza czekoladowa GRAN CIOCCOLATO

Fabbri GRAN CIOCCOLATO czekoladowa to baza czekoladowa do przygotowania lodów mlecznych. Można ją stosować na ciepło jak i na zimno. Najlepiej pasteryzować w 85oC.  Wysokiej jakości baza do lodów Fabbri ułatwiają uzyskanie lodów o idealnie miękkiej i kremowej konsystencji. Lody nie twardnieją.

Certyfikat:

Kup w sklepie
Zapytaj o produkt

Skład produktu:

Niskotłuszczowy proszek kakaowy (49%), proszek kakaowy 22/24% masła kakaowego (24,5%), suszone mleko kokosowe, maltodekstryny, sproszkowane całe mleko, emulgator E 471, E 412, sól, białka mleka, aromaty.

Wartości odżywcze w 100g/ml:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 2070,00/495,00
  • Tłuszcz (g) - 27,00
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 18,80
  • Węglowodany (g) - 43,00
  • w tym cukry (g) - 5,00
  • Sól jako NaCl (g) - 0,85
  • Błonnik (g) - 0,00
  • Białko (g) - 20,00

Dozowanie:

100 g produktu na 1L mleka

Informacje dodatkowe:

  • Opakowanie: Worek 2,5 kg
  • Numer produktu: 0004504