Baza czekoladowa GRAN CIOCCOLATO
Fabbri GRAN CIOCCOLATO czekoladowa to baza czekoladowa do przygotowania lodów mlecznych. Można ją stosować na ciepło jak i na zimno. Najlepiej pasteryzować w 85oC. Wysokiej jakości baza do lodów Fabbri ułatwiają uzyskanie lodów o idealnie miękkiej i kremowej konsystencji. Lody nie twardnieją.
Certyfikat:
Skład produktu:
Niskotłuszczowy proszek kakaowy (49%), proszek kakaowy 22/24% masła kakaowego (24,5%), suszone mleko kokosowe, maltodekstryny, sproszkowane całe mleko, emulgator E 471, E 412, sól, białka mleka, aromaty.
Wartości odżywcze w 100g/ml:
- Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 2070,00/495,00
- Tłuszcz (g) - 27,00
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 18,80
- Węglowodany (g) - 43,00
- w tym cukry (g) - 5,00
- Sól jako NaCl (g) - 0,85
- Błonnik (g) - 0,00
- Białko (g) - 20,00
Dozowanie:
100 g produktu na 1L mleka
Informacje dodatkowe:
- Opakowanie: Worek 2,5 kg
- Numer produktu: 0004504