Mascarpone 40

Dodatek do produkcji lodów Marscarpone. Mascarpone 40 jest również doskonałym środkiem do łączenia podstawowych mieszanek do produkcji kremu Fior di Latte, wanilii i orzechów laskowych. Dla tego zalecana dawka wynosi 10g na 1kg mieszanki. Produkt bezglutenowy. 

Certyfikat:

Zapytaj o produkt

Skład produktu:

Maltodekstryny, glukoza, sproszkowane całe mleko, zagęszczacz (guma guar), aromaty.

Wartości odżywcze w 100g/ml:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1694,00/399,00
  • Tłuszcz (g) - 2,00
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 1,30
  • Węglowodany (g) - 93,00
  • w tym cukry (g) - 30,00
  • Sól jako NaCl (g) - 0,07
  • Błonnik (g) - 0,00
  • Białko (g) - 2,20

Dozowanie:

40 g na 1 kg bazy

Informacje dodatkowe:

  • Opakowanie: Worek 1 kg
  • Numer produktu: 0004497