Mascarpone 40
Dodatek do produkcji lodów Marscarpone. Mascarpone 40 jest również doskonałym środkiem do łączenia podstawowych mieszanek do produkcji kremu Fior di Latte, wanilii i orzechów laskowych. Dla tego zalecana dawka wynosi 10g na 1kg mieszanki. Produkt bezglutenowy.
Certyfikat:
Skład produktu:
Maltodekstryny, glukoza, sproszkowane całe mleko, zagęszczacz (guma guar), aromaty.
Wartości odżywcze w 100g/ml:
- Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1694,00/399,00
- Tłuszcz (g) - 2,00
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 1,30
- Węglowodany (g) - 93,00
- w tym cukry (g) - 30,00
- Sól jako NaCl (g) - 0,07
- Błonnik (g) - 0,00
- Białko (g) - 2,20
Dozowanie:
40 g na 1 kg bazy
Informacje dodatkowe:
- Opakowanie: Worek 1 kg
- Numer produktu: 0004497