Mascarpone 40

Dodatek do produkcji lodów Marscarpone, spowalniający oraz powodujący uniknięcie topienia mrożonych deserów. Stabilizator zwiększa poczucie kremowej konsystencji, zapobiega powstawaniu kryształków lodu oraz kurczeniu się lodów podczas zamrażania. Doskonale sprawdzi się również do przygotowywania deserów, kremów i musów.

Certyfikat:

Kup w sklepie
Zapytaj o produkt

Skład produktu:

Maltodekstryny, glukoza, sproszkowane całe mleko, zagęszczacz (guma guar), aromaty.

Wartości odżywcze w 100g/ml:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1694,00/399,00
  • Tłuszcz (g) - 2,00
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 1,30
  • Węglowodany (g) - 93,00
  • w tym cukry (g) - 30,00
  • Sól jako NaCl (g) - 0,07
  • Błonnik (g) - 0,00
  • Białko (g) - 2,20

Dozowanie:

40 g na 1 kg bazy

Informacje dodatkowe:

  • Opakowanie: Worek 1 kg
  • Numer produktu: 0004497