Mascarpone 40
Dodatek do produkcji lodów Marscarpone, spowalniający oraz powodujący uniknięcie topienia mrożonych deserów. Stabilizator zwiększa poczucie kremowej konsystencji, zapobiega powstawaniu kryształków lodu oraz kurczeniu się lodów podczas zamrażania. Doskonale sprawdzi się również do przygotowywania deserów, kremów i musów.
Certyfikat:
Skład produktu:
Maltodekstryny, glukoza, sproszkowane całe mleko, zagęszczacz (guma guar), aromaty.
Wartości odżywcze w 100g/ml:
- Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1694,00/399,00
- Tłuszcz (g) - 2,00
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) - 1,30
- Węglowodany (g) - 93,00
- w tym cukry (g) - 30,00
- Sól jako NaCl (g) - 0,07
- Błonnik (g) - 0,00
- Białko (g) - 2,20
Dozowanie:
40 g na 1 kg bazy
Informacje dodatkowe:
- Opakowanie: Worek 1 kg
- Numer produktu: 0004497